Jönnek az ikervárosi bérletek

Nagy hasznát vehetik ennek az új tarifarendszernek a Csongrád-Csanád-i lakosok. A változást a vasút-villamosok hozzák!

Hamarosan lezárul a tram-train beruházás, melynek újabb és újabb híreit lapunk is nyomon követi. Folyamatosan zajlanak a tesztelések, Szegeden és Hódmezővásárhelyen időről időre elegáns szerelvényeket látni, melyek végigsiklanak a településeken, mintha csak arra várnának, hogy végre utasokat szállíthassanak. Azt biztosan tudjuk, hogy a lakosság legnagyobb része már kifejezetten várja az indulást.

Lázár János, a tram-train projektért felelős kormánybiztos, pedig újabb könnyítésen dolgozik a beruházásban érintett szervezetekkel. A jelenlegi cél egy új konstrukció, úgynevezett ikervárosi bérlet létrehozása.

Szeretnénk egy közös tarifarendszert, egy olyan kiterjesztett bérletkonstrukciót, amiben a Volán, a tram-train és a szegedi közlekedés is benne lesz, és olcsóbb lesz, mint a jelenlegi bérletek” – hangzott el a Rádió7 Közös Nevező című műsorában.

Ez azt jelenti, hogy ezeket a bérleteket mind Hódmezővásárhelyen, mind pedig Szegeden a vasút-villamosokon, illetve az összes szegedi tömegközlekedési eszközön lehet majd használni.

Egyelőre tervek, de jó esély van a megvalósításra.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek