José Carreras júniusban Miskolcon ad koncertet

Jövőre húszéves a Bartók Plusz Operafesztivál. A jubileumi programsorozat sztárvendége José Carreras lesz, aki 2020. június 12-én a miskolci Jégcsarnokban fog énekelni. A hírt szerdán, a Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be.

Kesselyák Gergely fesztiváligazgató úgy fogalmazott: „a sztárvendéggel csúcsra ér” az operafesztivál. José Carreras menedzsere, Primo Béla elmesélte, a művész nagyon örült a meghívásnak és azonnal igent mondott, mivel – a kiváló énekes véleménye szerint – nincs sok olyan fesztivál, mint a Bartók Plusz. José Carreras 2021-ben tervezi utolsó világkörüli turnéját, így hangját még utoljára élőben élvezheti a miskolci közönség. A népszerű tenorista egy meglepetésvendéget is hoz majd magával, akinek neve azonban még titok.

Miskolc város jegyzője, Alakszai Zoltán arról szólt, alapításakor még senki sem gondolt arra, hogy ez a fesztivál etalonná válik. Az alapítók egyike, Müller Péter Sziámi pedig örömét fejezte ki, mert sikerült megtartani a fesztivált a világ zenei térképén. Elértük azt, hogy a világ csúcssajtói szuperlatívuszokban írnak a fesztiválról – emelte ki. Új perspektívát adtak a kezdeti elképzelésekhez olyan új programok, mint az Ezrek operája és az operaíró-verseny.

Interjú közben: Kesselyák Gergely fesztiváligazgató (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Másik örömhírt is bejelentettek. Kesselyák Gergely a CineFesten találkozott Luciano Pavarotti özvegyével, akivel beszélgetett a fesztivál tevékenységéről, célkitűzéseiről, ami annyira megtetszett a hölgynek, hogy megállapodtak: a Pavarotti Alapítvány és a Bartók Plusz Operafesztivál közösen fogja kiírni az ötödik operaíró-versenyt.

A szerdai sajtótájékoztatón még nem esett szó a jubileumi rendezvénysorozat részletes műsoráról. A programok szervezése, egyeztetése most van folyamatban.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek