José Carreras nem énekelhetett Miskolcon

Június 12-én este a világhírű tenorista hangversenye nyitotta volna a Bartók Plusz Operafesztivált, ám a koronavírus miatti veszélyhelyzet lehetetlenné tette az idei fesztivál megrendezését, így José Carreras fellépése is elmaradt.

Húszéves lett az Operafesztivál. A jubileum szenzációja a karrierjének ötvenedik évfordulóját ünneplő világsztár, José Carreras koncertje lett volna. Miskolci fellépése azért is ígérkezett kivételesnek, mert az operaszínpadoktól visszavonult művész már csak különleges alkalmakon áll színpadra. Legkedvesebb zeneszerzője Verdi, de szívesen énekel örökzöld slágereket, érzelmes dalokat. Fél évszázados művészi életútján bejárta a világ legnevesebb operaházait és fesztiváljait 65 operát felölelő repertoárjával. Plácido Domingóval és Luciano Pavarottival együtt is meghódították a közönséget, már az első „Három tenor” lemezükből több mint 13 millió példány fogyott, amivel eladási rekordot állítottak fel a klasszikus zenében.

José Carreras miskolci koncertjére rengeteg jegy elkelt, ezeket a vásárlók most visszaválthatják. Akik azonban nem váltják vissza belépőjüket, a jegyük értékének megfelelően egy „Szeretem Miskolcot” kuponfüzetet kapnak, amelyet a város kulturális és turisztikai eseményeire válthatnak be. (Ilyenek lesznek a Miskolci Nemzeti Színház előadásai, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjei, a Művészetek Házában és a Lovagi Tornák Terén tartandó rendezvények, illetve a Diósgyőri vár, a Herman Ottó Múzeum, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatása.)

A Bartók Plusz Operafesztivál vezetősége nem tett le végleg José Carreras miskolci koncertjéről. Annak reményében folynak az egyeztetések a művésszel, hogy egy későbbi időpontban talán sikerül bepótolni a most elmaradt hangversenyt, bár annyi már bizonyos: idén ez nem fog megtörténni.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek