Jótékonysági fánksütést rendeztek Mórahalmon

Idén bál és nagy farsangi mulatság helyett számos településen jótékonysággal  űzik el a telet, hogy méltó módon emlékezzenek a szokásokról, viszont elkerüljék a tömeget.

Mórahalmon fánksütést rendeztek, a finomabbnál finomabb alkotásokat a város rendezvényházába várták. Bár az Aranyszöm Rendezvényház sokszor bonyolít le jótékonysági akciót, ez most azért volt különleges, mert egy verseny keretein belül lehetett sütni. Két kategóriát biztosítottak a versenyzőknek: kelt tésztás, valamint egyéb fánkok. De az ízesítésnek és a kreativitásnak nem szabtak határt.  Erre az alkalomra 18 féle fánk érkezett, 16 nevezőtől.

A zsűrizést követően a segítő szakmákban dolgozók részére juttatták el az édességeket. A Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthona, a Mórahalmi Mentőállomás valamint a Tanyagondnoki Szolgálat dolgozói és a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai kaptak belőle. A legjobb fánkkészítőket utólag – ha lehetőség lesz a díjak átvételére – elismerésben részesítik.

Ezzel a megmozdulással a járványhelyzetben leginkább érintetteket szerették volna megörvendeztetni, hogy csempésszenek néhány édes pillanatot mindennapjaikba. Egyúttal köszönetet is mondtak kitartásukért, tevékenységükért, munkájukért.

A Rendezvényház munkatársai időről időre szerveznek jótékonysági, közösség – és településformáló programokat ünnepekhez, időszakokhoz kapcsolódva. A vírus miatt természetesen mindent online vagy a nagy tömeget elkerülve igyekeznek lebonyolítani. Viszont épp ezekben az embert próbáló hónapokban tartják  legfontosabbnak, hogy összefogásra buzdítsák a lakosságot. Emiatt örültek igazán, hogy sokan részt vettek a versenyen.

Már most készülnek a húsvéti időszakra.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: Aranyszöm Rendezvényház közösségi oldala

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek