Jótékonysági futáson hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára

A Nemzeti Összetartozás Napján, vagyis hétfőn rajtol Budapestről az az 500 kilométeres futás, amelynek kettős célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, valamint adományokat gyűjtsön a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára

– közölték a szervezők szombaton.

A közlemény szerint az “Egy vérből vagyunk!” elnevezésű rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki a budapesti rajtnál részt vesz a véradáson, majd öt nappal később a ráti gyermekotthonban várja a futókat, és a célba érkezést követően részt vesz a Szent Mihály Rehabilitációs Központ avató ünnepségén.

A rajtnál jelen lesz a szervező intézmények képviseletében Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese, Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója és Fogarasi András, a Bethesda Gyermekkórház főigazgató-helyettese is. A katolikus és református kórház 30 fős csapata Kárpátaljára fut, ahol a Szent Mihály Rehabilitációs Központ felavatását követőn közel száz kárpátaljai gyerek egészségügyi vizsgálatát végzik el.

A futás további állomásain is (Szolnokon, Debrecenben és Nyíregyházán) véradásra várják a segíteni vágyókat – tették hozzá.
Az ultrafutók június 5-én 11 órakor érkeznek Szolnokra, ahol az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban lesz véradás 10 és 14 óra között. A futók június 6-án Debrecenbe érkeznek, ahol 14 és 18 óra között várják a véradókat a Kölcsey Központban.

 


Hasonló cikkek