Jövő héten ismét tárgyalóasztalhoz ül a Híd és az MKP

Jövő héten folytatja a tárgyalást a Híd és az MKP – az információt Debnár Klára, a Híd szóvivője és Kocur László, az MKP pártigazgatója is megerősítette a.

„Ezen a találkozón az egyes pártok küldöttségei a koalíció formájában történő együttműködés konkrét feltételeiről fognak tárgyalni.” – mondta Debnár. Az MKP Kocur elmondása szerint jelenleg a Híd meghívójára vár.

Ez utóbbi párt a legutóbbi tárgyaláson ismertette az MKP küldötteivel, hogy milyen alapfeltételek teljesülése esetén lenne hajlandó együttműködni. Az MKP már tárgyalt a feltételekről, definitíven azonban csak a legközelebbi kétpárti találkozón fognak állást foglalni. Ezen be akarják mutatni a saját feltételeiket is, amelyeket a végső szerződésbe is bele akarnak foglalni.

Ravasz Ábel, a Híd alelnöke korábban kijelentette: ha nem sikerül megegyezni az MKP-val, a párt kénytelen lesz egyedül indulni a választásokon. Hangsúlyozta, hogy a pártoknak kölcsönösen tiszteletben kell tartaniuk egymás identitását. „Az MKP etnikai, a Híd inkább interetnikus párt. Ez nem változhat meg.” – fűzte hozzá.

A másik két magyar párt, az MKDSZ és a Magyar Fórum tagjai szerint a magyar erők esetleges együttműködése a Híd és az MKP pártoktól függ.

A Híd párt korábban tárgyalt már a parlamenten kívüli MKDSZ, a Magyar Fórum, az Esély (Šanca), a Szlovákiai Roma Kezdeményezés (Rómska iniciatíva Slovenska) és a Szlovák Konzervatív Párt (Slovenská konzervatívna strana) képviselőivel is a lehetséges együttműködésről.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek