Jövőre 40 éves a KFT – videochaten ötleteltek a tagok

Vona Ildikó

2021-ben lesz 40 éve, hogy megalakult a KFT zenekar. A tagok online megbeszélést tartottak a jubileum megünnepléséről.

Mivel a koronavírus-járvány az ő programjukat is átírta, és jelenleg is befolyásolja, így egyelőre csak annyit árultak el, hogy 13 év után új számok készülnek és egy ünnepi budapesti koncertet tart az együttes. A hírt Facebook-oldalán osztotta meg a csapat a rajongókkal.

A KFT 1981-ben alakult Budapesten. Egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd, szövegközpontú dal jellemzi őket. Az 1981-es Táncdalfesztiválon keltettek feltűnést az újszerű zenei, szövegi megoldásokat és pantomimes elemeket tartalmazó Bábu vagy című dallal, de olyan slágerek fűződnek nevükhöz, mint például a Balatoni nyár, Elisabet, Afrika, Száll egy pofon a szélben, Üzenet a liftből, Tea, Bál az Operaházban, valamint a Siker, pénz, csillogás.

Eddig 11 stúdió, 2 koncert- és 4 válogatásalbumuk jelent meg. Tagjai: Laár András (ének, gitár), Bornai Tibor (zongora, ének), II. Lengyelfi Miklós (basszusgitár, nagybőgő) és Márton András (dob).

Laár András 2019. márciusában interjút adott portálunknak, akkor így fogalmazott:

A KFT egy új utat nyitó zenekarnak számított. Úgy gondoltuk Bornai Tibivel, akivel gyakorlatilag az együttes alapját lefektettük, hogy nem akarunk beképzelt rockzenekar lenni, hatalmas közhelyes igazságokat énekelni; mi intelligens szövegeket szeretnénk írni, és teljesen olyan zenét, ami belőlünk jön. Így születtek a KFT-dalok, amik érdekesek, egyedi hangvételűek, és már eleve a koncert úgy zajlott, hogy verseket mondtunk közben, kicsit abszurd hangulatban…

Idén tavasszal a KFT az elsők között volt, akik karantén-dalt készítettek valamelyik saját slágerükből. Az Afrika című szerzeményük legújabb verzióját itt lehet meghallgatni:

(A kiemelt kép illusztráció – Fotó: KFT zenekar Facebook-oldala)


Hasonló cikkek