Jövőre tárhatja ki kapuit az ópusztaszeri gyermekotthon

Jelenlegi információink szerint 2022-ben kezdheti meg működését az a hiánypótló leánygyermek-nevelő intézmény, melynek építése már most augusztusban befejeződhet

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy Ópusztaszeren kettős szükségletű lánygyermekek nevelését, ellátását és speciális igényét segítő otthon épül, mely bővít a megyei gyermekvédelmi szolgálat kereteit.

Az intézmény, mint fejlesztési lépés is kiemelten fontos, hiszen korábban olyan családok számára nem volt elérhető a gyermekvédelemnek ez a formája, akik különleges igényű gyermekeket neveltek. Ezért ez a program felzárkózásnak is minősül. Ráadásul az Európai Unió és Magyarország kormánya által társfinanszírozási támogatásban részesülő projekt keretein belül szakemberképzés is zajlik majd. Ami a Kincses Szeglet Otthon szakmai működésének szempontjából nélkülözhetetlen. Ám azt is hozzá kell tennünk, hogy az itt képzett emberek, országos, de akár nemzetközi szinten is megállhatják a helyüket.

A kivitelezési munkálatok ellenőrizetten, jó tempóban haladnak, de a koronavírus hatása itt is érződik. Ugyanis, habár jelenleg lecsengőben van a harmadik hullám, a beszerzések és az építkezés is nehezített pályán valósult meg. Emiatt valószínűleg lesz némi késés az átadásban.

Nagy Gábor épületgépész technikus, a Vankó Kft. építés- és projektvezetője a következőt mondta a delmagyar.hu-nak a lányotthonról:

A tetőszerkezetet építjük, és jövő héten már következhet a cserepezés. Jól haladunk a munkával, bár az augusztus végi határidőhöz képest kis csúszás elképzelhető a járványhelyzet és a nehézkes anyagbeszerzés miatt, olykor 1 hónapos is lehet a várakozási idő.

Ám mindezekkel együtt is szeptemberben már átadhatják az otthont, ami jövőre zavartalanul kezdheti meg működését.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Facebook 

 


Hasonló cikkek