Jövőre ugyan itt!

Befejezéséhez érkezett a Bartók Plusz, vasárnap bezárta kapuit az idei fesztivál.

A programsorozat 9. napján, szombaton a korábban megszokott nyüzsgés jellemezte a programok színhelyeit. Az Erzsébet téren híres operettekből összeállított műsort láthatott a közönség a Miskolci Operabarátok Egyesületének előadásában, majd a Miskolci Dixieland Band és Illényi Katica koncertje következett.

Illényi Katica Fotó: PTV/Vona Ildikó
Illényi Katica
Fotó: PTV/Vona Ildikó

Világhírű tenor lépett színpadra Korngold A halott város című operájának bemutatóján a Nagyszínházban. Robert Dean Smith alakította a férfi főhőst, aki- Bátori Éva partnereként- elkápráztatta gyönyörű hangjával a nézőket. A Miskolci Szimfonikus Zenekart Kocsár Balázs vezényelte.

A halott város című opera bemutató Fotó: PTV/Vona Ildikó
A halott város című opera bemutató
Fotó: PTV/Vona Ildikó

Az előadás után a Reményi Ede Kamarazenekar és Weszely Ernő tangóharmonika művész közös koncertjére került sor.

Vasárnapra is maradt még bőven program. Orgonahangverseny, EstHajnal Zenekar-koncert, térzene a Perecesi Bányász Fúvószenekarral

Perecesi Bányasz Fúvószenekar Fotó: PTV/Vona Ildikó
Perecesi Bányasz Fúvószenekar
Fotó: PTV/Vona Ildikó

és népszerű musicaldalok alkották a kísérőrendezvények műsorát. Nagy sikert arattak a West side story, valamint a Rómeó és Júlia slágerei Vágó Zsuzsi, Seres Ildikó, Varga Andrea, Jancsó Dóra, Veréb Tamás és Cselepák Balázs előadásában.

Népszerű musicalek Fotó: PTV/Vona Ildikó
Népszerű musicalek
Fotó: PTV/Vona Ildikó

Színházi gálaesttel zárult az idei Bartók Plusz. Az ünnepi esemény háziasszonya Miklósa Erika volt, aki énekesként is fellépett. Olasz és magyar slágereket hallottunk tőle és Cselóczki Tamástól. A Miskolci Szimfonikus Zenekart Cser Ádám vezényelte

Az Operaíró-verseny eredményhirdetésére is ezen az estén került sor. Első díjat nem adott ki a zsűri. Kesselyák Gergely igazgató azzal magyarázta, hogy nem született igazi népopera, ezért három különböző elismerést adományoztak a szerzőknek. Népszerűségi-díjat kapott Eugenia Manolides (szerzeménye: La Pisanella), Szakmai-díjas lett Andrzej Karalow (Kepler), a Tehetség-díjat pedig Szűcs Apor érdemelte ki A hallei kirurgus című operájával.

Véget ért az idei Bartók Plusz Operafesztivál. A szervezők elmondták a következő évi kapcsán, hogy operaíró-verseny és „Ezrek operája” a 15. miskolci operafesztiválon is lesz.

Találkozzunk jövőre ugyanitt! Búcsúzik a tudósító: Vona Ildikó


Hasonló cikkek