Júniustól kezdődhetnek a válogatott edzései a birkózóknál

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) jelenlegi tervei szerint júniusban kezdődhetnek majd meg újra a válogatottak központi edzései.

    Az MBSZ pénteki hírlevelében azt közölte, hogy a nemzeti csapatok tagjai részt vettek a Testnevelési Egyetem vérplazmavételi programjában, melynek keretében a vírustesztelést is elvégezték és mindannyiuké negatív lett.
A szövetség a hónap elején orvosi ajánlást állított össze a válogatott kereteknek és a kluboknak, amelynek megfelelően kis csoportokban már megkezdődhetett a munka. A tervek szerint pedig júniusban már központi edzőtáborok megtartására is lesz lehetőség.

A sportágban egyelőre még keveset lehet tudni a versenyekről, az biztos, hogy június végéig minden viadalt törölt a nemzetközi szövetség (UWW). Az UWW vezető testületének magyar tagja, Bacsa Péter ezzel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy a közeli jövőben elkészül majd a módosított versenynaptár és szerinte az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy szeptembertől lesznek majd újra versenyek a birkózásban. Kora ősszel kerülhet majd sor a magyar szövetség májusról elhalasztott éves beszámoló közgyűlésére is.
Bacsa pénteken az M1 aktuális csatornának kiemelte: nagy örömükre szolgál, hogy sportáguk élversenyzői közül annak ellenére nem esett át senki a betegségen, illetve jelenleg sincs közöttük fertőzött, hogy februárban és márciusban a csapataik Iránban és Olaszországban jártak, márciusban pedig edzőtábort tartottak, amelyen húsz ország sportolói vettek részt.

 “Úgy látszik, a birkózók szervezete elég erős ahhoz, hogy ellenálljon” – vélekedett Bacsa.

Az alelnök kiemelte: a válogatott sportolók egyelőre kisebb csoportokban készülnek a különböző egyesületeknél, és terveik szerint június elején legalább a felnőtteknél a központi edzőtáborok is megkezdődnek. Hozzátette: a nemzetközi szövetségnél a következő hetekben döntenek az utánpótlás világversenyekről, annak ismeretében kezdik meg a felkészülésüket az utánpótlás-válogatottak.
Birkózásban az olimpiai kvalifikációs sorozat éppen a márciusi budapesti európai kvótaszerző verseny előtt szakadt félbe. Ezzel kapcsolatban viszont már korábban megszületett a döntés: minden kvalifikációs viadalt szinte pontosan egy évvel tolt el az UWW, azaz az európai verseny marad Budapesten és 2021 márciusában zajlik majd.

 


Hasonló cikkek