Jussát követeli a zavargásokat előidéző BLM Bidentől

Az erőszakos megmozdulásokért és rombolásokért felelős, radikális baloldali Black Lives Matter társalapítója levelet írt a demokratáknak, amiben az áll, hogy mivel segítettek nekik a győzelemben, most kérik a jutalmukat, ráadásul komoly elvárásaik vannak.

Patrisse Cullors, a baloldali Black Lives Matter (BLM) társalapítója egy levelet küldött Joe Bidennek, a megválasztott demokrata elnöknek és alelnökének, Kamala Harrisnek az egész Black Lives Matter-mozgalom nevében, és gratulált nekik. A szélsőbaloldali mozgalom társalapítója a levélben azonban

kéréseket és követeléseket is megfogalmazott, többek között már november 7-re találkozót kért Bidennel és alelnökével, hogy megbeszéljék, mik is pontosan a szervezet elvárásai és követelései velük szemben.

Amennyiben tényleg Biden nyert, az elektorok december 14-én választhatják meg őt elnöknek és 2021. január 20-án iktathatják be hivatalába, de a radikális baloldal addig nem akar várni – olvasható a Origo cikkében.

Patrisse Cullors szerint a fekete bőrű emberek támogatása nélkül nem sikerült volna győzniük a demokratáknak. A levélben egyenesen úgy fogalmazott, „a fekete emberek nyerték meg ezt a választást”. Azt is kijelentette, hogy a Black Lives Matter sokat fektetett bele a választásba, és 60 milliónál is több szavazót értek el.

Patrisse Cullors emlékeztette a demokrata politikusokat, hogy mindketten említették az „intézményes rasszizmust” a kampányukban. Továbbá, szintén mindketten megbánásukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy korábban hogyan álltak hozzá a fekete bőrű embereket érintő problémákhoz.

Végül

azzal zárta levelét, hogy már nagyon várja a találkozót és a közös munkát Bidennel és Harrisszel

– mintha lenne bármilyen alapjuk a közös munkára.

Hogy a levelet és a benne említett követeléseket hogyan fogadják majd a demokraták, azt még nem lehet tudni. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy a BLM-mozgalomnak nem lesz elég a demokraták győzelme és egyre több követeléssel fognak előállni. Portlandben a választás éjszakáján szélsőbaloldali aktivisták lakóházaknál randalíroztak. Egy férfi a verandájáról próbált szót érteni a kiabáló tömeggel, sikertelenül.

A tulajdonos hiába mondta el, hogy ő Bidenre szavazott, és ezért azt kéri a tüntetőktől, ne romboljanak szét semmit. Azt a választ kapta, senkit nem érdekel egy fehér véleménye, és egyáltalán mit képzel, hogy meg akarja mondani a fekete bőrű embereknek, hogyan tüntessenek.
Végül az hangzott el a demonstrálóktól, hogy a békességre vonatkozó kérés az emberek felé valójában a fehér felsőbbrendűséget jelenti.

Az Axios, a New York Times és a Fox News is beszámolt arról, hogy

egymásnak esett a Demokrata Párt mérsékeltebb és radikális baloldali szárnya több képviselői hely elvesztése miatt.

Bár nincsenek hivatalos végeredmények, de jelenlegi állás szerint legalább hét helyet elvesztettek a képviselőházban, egyelőre éppen hogy csak megvan a többségük az alsóházban.

A mérsékeltebbek szerint a radikális baloldal miatt vesztettek, mert a választóik látták, hogy egész városrészeket dúl fel az Antifa és a BLM, emiatt ezzel a két szélsőséges szervezettel azonosították a teljes Demokrata Pártot. Ráadásul a szélsőbaloldal miatt fordult el tőlük rengeteg latino szavazó is. Ezért a sajtóban és a közösségi oldalaikon elkezdték támadni a demokraták radikális szárnyát.

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek