Jutalmat kapnak a salgótarjáni szociális munkások az önkormányzattól

Nógrád megyében lakosságarányosan magas a fertőzöttség. A megyeszékhelyen is egyre több a megbetegedés, ráadásul a városban sok az idős, egyedül élő személy. Salgótarján polgármestere közösségi oldalán kifejtette: a tavaszi veszélyhelyzet, a szigorú korlátozások idején az önkormányzat berkein belül kiemelt feladat hárult a szociális munkásokra, akik fáradhatatlanul segítettek főként a házi segítségnyújtásban, bevásárlással, élelmiszer ellátással, és teszik ezt most is, a pandémia második hullámának idején.

– Ezt a munkát önkormányzatunk külön szeretné megköszönni az érintett, Salgótarján területén dolgozó szociális munkásoknak. Nemcsak magunk, hanem nagyon sok salgótarjáni lakos nevében. Ők azok, akik a legtöbbet tették a veszélyhelyzet idején az önkormányzat intézményrendszerében azért, hogy a salgótarjáni lakosok mindennapjait segítsék. Az érintett dolgozók jutalomban részesülnek, melyet az önkormányzat finanszíroz – jelentette be november 5-én Fekete Zsolt.

Hozzátette, bízik abban, hogy követik példájukat a környező falvak képviselő-testületei is. A térségben ugyanis társulási formában biztosítják az önkormányzatok az említett feladatok ellátását, az Egészségügyi-Szociális Központon keresztül.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek