Kábítószer-kereskedőket tartóztattak le

Minden évben komoly lépéseket tesznek a kábítószer fogyasztás ellen. Nem csak a rendőrség, hanem különböző programok is a felszámolást segítik. Ilyenek például az elvonókúrák lehetőségei, a segélyszervezetek, de azok a felhívások, iskolai előadások is, amik a megelőzést, figyelmeztetést szolgálják.

A drogfogyasztásnak egészségkárosító, szociális hátrányt és társadalmi kirekesztettséget okozó hatásaik vannak. Viszont időről időre nyilvánosságra kerülnek olyan esetek, amik azt igazolják, hogy sokan nincsenek tisztában a következményekkel. A napokban ez történt Csongrád – Csanád megyében is:

Egy ötfős kábítószer-kereskedőkből álló csoport ellen emeltek vádat. A banda Hódmezővásárhelyen és Szegeden is terjesztette a drogot.

A rendőrség sikeresen tartoztatta le azt az öt férfit, akik amfetamint és kokaint is árultak a két településen. A csoportot egy testvérpár működtette. Ők szerezték be a drogokat és adták tovább társaiknak, akik értékesítették az anyagot. A kábítószer beszerzését és elosztását jól bevált módszerekkel applikáción keresztül bonyolították le.

Közel egy év alatt jelentős fogyasztói kör szerveződött köréjük. A dílerek a kokain adagját 30 ezer forintért, míg az amfetamint 3500 forintért árulták. Nem csak őket, hanem néhány fogyasztót is sikerült elfogniuk a rendőröknek.

A letartóztatásban lévő férfiakat bűnszervezetben elkövetett jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettével vádolják.

A hatóságok most eredményesen léptek fel, a férfiak bíróság elé kerülnek.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: Szeged365/ Nyitókép: Szabó Dávid


Hasonló cikkek