Kádár Krisztián: Sátornak nem lehetett ellentmondani

Sátor Lajos, a Sátor-banda főnöke meggyilkoltatta volna azt, aki nem teszi, amit mond neki – Mondta H. Lehel ügyének tárgyalásán, a bazini Speciális Büntetőbíróságon Kádár Krisztián, a banda 25 éves büntetésre ítélt tagja.

H. Lehelt öt ember meggyilkolásával vádolják. A vád szerint köze volt egy másik bandatag, Reisz András 2006-os meggyilkolásához is. „2006-ban megszakítottam a kapcsolatot a bűnözői csoporttal, és kerültem a kapcsolatot Sátorral. Ő azonban kész tények elé állított bennünket” – mondta Kádár.

Kádár azt vallotta, nem volt szemtanúja a gyilkosságnak, akkor éppen a Dunaszerdahely melletti Csótfán, az egykori szövetkezeti telepen rejtőzködött. Reiszen és Sátoron kívül ott volt Nagy Zsolt, alias Csonti is. „Hirtelen lövést hallottam, Sátor ott, akkor döntött úgy, hogy ő maga lövi le Reiszt. Korábban úgy volt, hogy nekem kell ezt megtennem. Volt fegyverem, de soha életemben nem lőttem le senkit” – mondta.

Hozzátette, ha nem azt csinálta volna, amit Sátor akart, likvidálta volna őt is.

Ennek ellenére soha nem látta, hogy az ellenkezést gyilkossággal torolta volna meg.

A gyilkosságok mellett H. Lehelt bűnözői csoport támogatásával vádolják, valamint azzal, hogy 45,5 millió szlovák koronát lopott el egy dunaszerdahelyi széfből. Az áldozatok között van a Sátor-banda feje is, akinek meggyilkolását H. Lehel 2010-ben bevallotta. Reisz holttestét nem találták meg, a tettesek állítólag többször kiásták és máshol temették el a maradványokat.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek