Kalocsán is kérhető a telefonos segítség

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Máltai csoportja is működteti a szervezet Szeretethang a vonalban! elnevezésű akcióját, melyben a lelkisegély- szolgálatokhoz hasonlóan segítenek a telefonálóknak.

A helyi aktivisták a tavaszi hullám idejéhez hasonlóan, újra várják a megkereséseket olyan idősektől és mozgáskorlátozottaktól, akik csupán egy bevásárlás, vagy ügyintézés miatt nem szívesen mennének emberek közé vagy nem is nagyon tudnak.

Miklós Györgyné, a Kalocsai Máltai Csoport vezetője elmondta, hogy a Szeretethang a vonalban! akcióval azokon igyekeznek segíteni, akik egyedül maradtak a négy fal között, és szeretnék megbeszélni valakivel a problémáikat. Hangsúlyozta: hatalmas jelentősége van ezeknek a beszélgetéseknek, még akkor is, ha a magányosok csak kibeszélnék magukból a negatív híreket, amelyek félelmet keltenek bennük. Erre a szolgáltatásra kifejezetten olyan kollégákat szoktak szolgálatba állítani, akik rendelkeznek valamilyen fokú pszichológiai előképzettséggel.

A csoportvezető elmondta: a karanténban ragadt személyeket bevásárlással vagy ügyintézéssel segítik, hiszen elég távolságtartóan viselkedhet velük a környezetük, így nem kapnak segítséget, holott nem is biztos, hogy a pozitív teszt miatt ragadtak otthon, csak éppen külföldön jártak vagy kontaktszemélyek lettek.  Ők ugyanúgy magukra maradtak a bajban, mint az idősek és a mozgáskorlátozottak, ezért örömmel ajánlja nekik az aktivistáik segítségét, akár egy postai csekkbefizetés erejéig is.

A máltai szeretetszolgálat kalocsai csoportjának Szeretethang a vonalban! szolgáltatása ugyanazokon a vonalakon érhető el, amelyeken az ügyintézési és bevásárlási kérelmeket is fogadják. A szolgáltatás az alábbi telefonszámokon érhető el: 30/252-6021 vagy 30/626-5486.

Révhegyi Andi 

Forrás: Baon.hu


Hasonló cikkek