Nem alelnökhöz méltó Kamala Harris Vogue címlapfotója

A hétköznapias fotó miatt nem hiteles Harris szerepe.

A napokban a Vogue magazin nyilvánosságra hozta februári címlapját, melyen a megválasztott amerikai alelnök, Kamala Harris szerepel. A címlap fotó azonban heves vitát váltott ki, mind a szakmabeliek, mind pedig az internetezők körében. Tyler Mitchell az alelnökről két féle fotót készített, amelyekhez öltözékét maga Harris válogatta össze. A végül címlap fotónak használt verzión Harris, Donald Deal kabátot, és a Converse tornacipőt visel. A kritika véleménye szerint a divatmagazin nem alelnökhöz méltó tisztelettel mutatja be Harris személyét. A Vogue magazin szóvivője a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy a fotó „Harris alelnök, hiteles és természetes megközelíthetőségét ragadja meg – amely a Biden/Harris kormányzat egyik jellemzője.

Azonban sokak pont a fotó hitelességét kérdőjelezik meg. A közösségi oldalak felhasználói azonnal kiszúrták a fotó hétköznapiságát. Kritikájukban részben azzal érvelnek, hogy a mindennapi öltözék nem méltó az első fekete és dél-ázsiai alelnökkel szemben. Miközben többek szerint Harris bőrét kivilágosították. Egy twitter felhasználó szerint Harris bőre épp olyan fehér, mint a fehérbőrű nőké. A magazin azonban cáfolja, hogy bármit is változtattak volna az alelnök bőrszínén.

A magazin egy másik képet is leközölt, amelyen Harris púder kék öltönyt visel, karját összefonja. Harris csapata ezt a fotót várta a borítóképnek, úgy vélik a Vogue kihagyta őket a döntéshozatalból. A CNN egyik forrása szerint, új borító képet kérnek, habár a februári magazin nyomtatott verziója már december közepén a nyomdába került. A nagy felháborodást követően Anna Wintour válaszolt a kritikákra, miszerint „Egyáltalán nem állt szándékunkban, bármiféle módon is az alelnök hihetetlen győzelmének fontosságából visszavenni”.

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek