Kamarakoncert-sorozat indul a Brunszvik-kastélyban

Kamarakoncert-sorozat kezdődik A zene természete címmel október 20-án a martonvásári Brunszvik-kastélyban a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara előadásában.

Első alkalommal a rézfúvós kvintett, november 3-án Kassai István Liszt-díjas zongoraművész, Rönkös Ildikó és Karasszon Dénes csellóművészek adnak koncertet, december 15-én a fuvoláé lesz a főszerep. A közönség minden koncerten bepillantást nyerhet a zeneművek és a zeneszerzők különleges világába – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az október 20-i A zene természete – Zenében a fényről című kamarakoncerten Johann Sebastian Bach, Telemann, Händel, Gershwin és Grieg művei szólalnak meg a Beethoven Múzeumban. A sorozat második részében Bach, Liszt, Bartók, Chopin zenéje várja a közönséget A zene természete – A zene tudománya című műsorban. Az adventi koncert főszereplője a fuvola lesz, amelynek segítségével különböző kamarazenei formációkban csendülnek fel karácsonyi muzsikák Bachtól Kodály Zoltánig, felidézve Csajkovszkij A diótörő című művét is.

A martonvásári Brunszvik-kastély és a körülötte elterülő 70 hektáros angolkert 1953-ban került a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kezelésébe. A hamarosan nyíló Agroverzum Tudományos Élményközpont létrejötte lehetőséget teremtett arra, hogy a klasszikus zene tematikus hétvégéken költözzön vissza a kastély falai közé.

Az Erkel Ferenc által alapított, idén 165 éves Budapesti Filharmóniai Társaság tagjai hagyományosan az Operaház zenekarának tagjai közül kerülnek ki, a 90 fős tagság a művészi teljesítmény alapján demokratikusan választ új tagokat. Így tehát a koncerteken hazánk legkiválóbb zenekari muzsikusai látogatnak el a festői szépségű kastélyba.

MTI


Hasonló cikkek