Kamerafelvételek buktatták le az eltiltott, csaló sofőrt

Nem csalt a kiskunhalasi rendőrök megérzése és bebizonyították, hogy valójában a járművezetéstől többszörösen eltiltott férfi vezette az ellenőrzött autót. Ráadásul még kétszer el is kapták vezetés közben.

Az 53-as főúton ellenőriztek 2021. december 2-án 21 óra 50 perckor a járőrök egy személyautót. A járműben tartózkodók már kiszállva várták a rendőri intézkedést. A magát sofőrnek megjelölő férfi azonban nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, ezért vele szemben eljárás indult. Az egyenruhások éltek a gyanúperrel, mivel – bár akkor még nem tudták bizonyítani – megérzésük szerint a járművezetéstől többszörösen eltiltott utastársa vezethette az autót.

Az ügy felderítése érdekében kamerafelvételeket elemeztek és tanúkat hallgattak ki a kiskunhalasi rendőrök, ezekből egyértelműen kiderült, hogy nem csalt kollegáik megérzése és a társ vezette az autót. A 30 éves férfi ráadásul még decemberben két alkalommal szaladt bele rendőri ellenőrzésbe, mely során már nem tudta kire fogni a vezetést, és a több hatóság által eltiltott járművezetőt mind két alkalommal előállították a rendőrök.

Miután az is kiderült, hogy társa nem vezette a járművet, a vele szemben indított eljárást megszüntették, valamint az valódi sofőrt 2022. január 26-án előállították és őrizetbe vették. A kiskunhalasi rendőrök kezdeményezték a 30 éves férfi letartóztatását.

police.hu

Fotó: illusztráció


Hasonló cikkek