Kamerák figyelik Pusztaszert: így vigyáznak a lakosokra

Úgy tűnik egyre népszerűbb Csongrád-Csanád megyében a kamerarendszerek kiépítése, s ez által a közbiztonság korszerűsítése. Makó és Sándorfalva után, most Pusztaszer óvintézkedéseiről számolhatunk be.

Az önkormányzat önerőből szerzi be és szereli fel a kamerákat, hogy megőrizze lakosainak biztonságát. Egyelőre kisszámú belső szemmel vértezik fel magukat, a tervek szerint négy  tartós térfigyelőre ruháznak be.

Máté Gábor polgármester a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy többször próbáltak már pályázni a közbiztonság korszerűsítésére, egészen pontosan kamerarendszer kiépítésére, de egyszer sem részesültek pozitív elbírálásban.

A projektek, pályázatok sikere sosem hiányosságon vagy felkészületlenségen múlott, hanem azon, hogy a faluban alig történnek kihágások. Egy-egy kisebb lopás, közterület rongálás vagy rendzavarás előfordul, de komolyabb betörésekről, elhúzódó incidensekről, bántalmazásról vagy gyilkosságról sosincs szó. Emiatt minden pályázat benyújtásakor hátrébb sorolták a falut, és nem kaptak támogatást.

A település első embere természetesen büszke, hiszen ő vezeti a Kisteleki Járás egyik legnyugodtabb községét, de úgy véli, hogy a kamerákra szükség van. Így esélyt sem adnak arra, hogy bárkinek kedve legyen vandalizmust elkövetni.

Egyelőre apró lépésekben gondolkodnak, a jelenlegi projektre kb. 900.000 forintot szánnak. Később viszont bővíteni szeretnék a kapacitást, de ehhez tényleg szükségük lesz támogatói forrásokra.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek