Nagy kannabiszfogás Csongrád-Csanádban

Letartoztattak egy ötvenes éveiben járó férfit a Csongrád – Csanád megyei rendőrök, aki a hírek szerint nem aprózta el a kábítószertermesztést. Eljárás indult ellene

Sajnos, nem ritka az olyan nyomozás a megyében, de országszerte sem, amelynek során kábítószer termesztőket találnak. Akiket aztán jobbik esetben el is fognak. Ez történt most is. Ám az ügy elég nagy port kavart. Tekintettel arra, hogy a Moby Dick névre keresztelt növényből majdnem 120 kilogrammot találtak az átvizsgált fóliasátrakban.

A gyanúsított nem tagadta, hogy tiltott növényt termeszt. Ugyanakkor azt állította, hogy csak saját használatra alkalmazza. Olajat von ki a növényből, és azzal a problémáit kezeli. Ám a nyomozás során kiderült, hogy a férfi állandó jövedelemmel nem rendelkezik, ugyanakkor ehhez képest igen jól keres…

A helyzet itt vált még érdekesebbé

Az intézkedés során olyan dokumentumokra bukkantak a nyomozók, ami azt erősítette bennük, hogy az ügynek még nincs vége. A néhány percnyire lévő tanya a gyanúsított féltestvérének volt a tartózkodási helye. A kertben itt is fóliával letakart sátorváz állt. A kiterjesztett házkutatás során megállapították, hogy az ott nevelt négy tő kannabisz ugyancsak a Moby Dickek kifejlett példányai – írja a police.hu.

Az 52 éves Cs. Ferencet bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök, féltestvére a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezhet, adta közre a weboldalon a rendőrség.

Bár országszerte rengeteget foglalkoznak a kábítószerek témájával. Kábítószer fogyasztás megelőzésével és felszámolásával kapcsolatos programokat tartanak, sajnálatos módon egyre gyakrabban hallani a tudatmódosító szer okozta problémákról.

Farkas Cs. Tekla

 


Hasonló cikkek