Káosz az ukrán–magyar határátkelőkön

Megelégelték a kilátástalan várakozást Csapnál  az Ukrajnába hazatérni szándékozó vendégmunkások, s gyalogosan megindultak az ottani vámház irányába – tájékoztatott a KISZó.

Helyszíni információk szerint hétfő délre tucatnyi busz torlódott fel a csapi Tisza-hídon, Ukrajna irányába. A hazatérő vendégmunkásokat szállító autóbuszok közül csak az ukrán rendszámúakat engedték be az határőrizeti szervek. A külföldi rendszámú járművektől a busz értékével egyező vámolási kauciót követeltek.

A feldühödött és a hosszas várakozástól elcsigázott utasok megelégelték az egészet, és gyalogosan indultak el a határátkelő irányába, útjukat azonban a határőrség fegyveresei elállták. A forgalom teljesen megbénult – közölte a kárpátaljai hírportál.

A mukachevo.net értesülése szerint a torlódás fő oka, hogy több határátkelőn az ukrán oldalon mindössze egy útlevélkezelő fülke működik.

A hírportál kiemelte, míg a járványidőszakban lenullázódott a turizmus és egy útlevélkezelő is megbirkózott a feladattal, az ukrán állampolgárokra vonatkozó utazási korlátozások feloldásával jelentősen megnőtt a forgalom. Emiatt a kárpátaljai határátkelőkön összeomláshoz közeli állapotok uralkodnak.


Hasonló cikkek