Kapcsolatainkra kért áldást Bábel Balázs érsek

Az idei karácsonyhoz közeledve emberi kapcsolatainkra kért áldást dr. Bábel Balázs. A kalocsa-kecskeméti érsek minden hívő embernek azt kívánta, hogy jövőre is érezze Isten segítségét.

Dr. Bábel Balázs máig aktuálisnak tartja Szakonyi Károly 1970-es művét, hiszen a tévét bámuló, a megváltó személyes jelenlétét sem érzékelő család képe még mindig kényelmetlen érzéseket kelthet. Hiába tesz csodákat Bódogék szeme láttára a vendégségbe érkezett „Krisztosz”, addig és nem tovább érdekes számukra, amíg megjavítja a készüléket, így meredhetnek tovább a képernyőre, hogy csalódottan, státusszimbólumoknak élve, hitüket vesztve, legfeljebb semmiségekkel, de egymással végképp nem foglalkozva zárhassák ki a külvilágot.

„Őriznünk kell a karácsony igazi lelkiségét, hiszen Jézus születésének ünnepe, és nem tarthatunk olyan születésnapot, ahonnan maga az ünnepelt hiányzik.” – emelte ki a főpásztor.

„Legyen ott otthonainkban, legyen a szívünkben Jézus Krisztus, hogy áldását adhassa ránk. Karácsonyi énekünk szépen mondja: „Dicsőség a magasságban Istennek, Békesség a földön a jóakaratú embereknek”. Legyen hát jóakarat bennünk egymás iránt, szóban és tettben, mert ha ez megvalósul, akkor valóban áldott és boldog lesz a karácsonyunk, amit őszinte szívvel kívánok minden családnak.” – fogalmazott.

Bábel Balázs szerint reménykedve, de sokszor aggodalmaskodva gondolhatunk a 2022-es esztendőre is, hiszen nyakunkon a járvány és a klímaváltozás, miközben a világpolitika ugyancsak számos feszültség forrása, itthon pedig fokozódó kampányra kell felkészülnünk.

Mindezeken felül azon is töprenghetünk, hogy személyes sorsunkban milyen változások jönnek.

Saját példából kiindulva úgy érzi, hiába szűkös már most a jövő évi határidőnapló, ha valójában neki és mindannyiunk számára Isten írja tele a 2022-es naptárt.

Emlékeztetett: január 1-je a hagyományok szerint Jézus neve napja, és amikor elődeink valamilyen nagy feladathoz láttak, akkor mindig a Megváltó áldását, illetve a Szentanya oltalmát kérték a munkájukra. Mivel Szent István ezt hagyta ránk, mi, magyarok különösen nagy Mária-tisztelők vagyunk: általa pedig velünk lesz az Isten, így „nincs az a nehézség és megpróbáltatás, amin valamiképpen ne tudnák úrrá lenni, vagy ne tudnánk azt elfogadni” – mondta. Az érsek minden hívő embernek azt kívánta, hogy jövőre is érezze Isten segítségét, továbbá kérte a béke áldását mindannyiunkra és az emberi kapcsolatainkra.

forrás: baon.hu

Révhegyi Andrea

Ha tetszett a hír, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek