Kapott egy pofont, kést ragadott

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonegy éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlott 2020 januárjában, késő délelőtt, egy borsodi kistelepülésen ismerőse házánál italozott.

Amikor a házigazda unokanővére átjött centrifugát kölcsön kérni, unokaöccsének rögtön szóvá tette az italozást és kis erővel pofon ütötte.

A vádlott ezen felháborodott, és közbeszólt, de a nő őt is kis erővel pofon vágta, majd a centrifugát magával vitte és hazament.

A vádlott a történtek miatt megharagudott, és amikor az italozó társa átment az unokatestvéréhez, ő is vele tartott, de előzőleg magához vett egy harminc centiméter pengéjű kést. A háznál a nő élettársa engedte be őket, azonban a vádlott az előszobába érve rögtön felhánytorgatta sérelmeit, majd elővette a kést, és azzal fejen ütötte a férfit. A nő ekkor kitessékelte az udvarra, de a vádlott a kezében a késsel hadonászott, mire a nő élettársa a ház oldalához támasztott lapátot felvette és azzal kikergette a vádlottat az udvarról.

Az utcán a vádlott elkezdte rugdosni a kapuvasat, szitkozódott, és késsel a kezében újra neki támadt a férfinak, aki viszont kiütötte a lábát, és így mindketten a földre estek. Dulakodás közben a vádlott a késsel felületi karcolásokat okozott, többször megvágta a sértettet. Cselekményének az utcán tartózkodók vetettek véget, mivel szétválasztották őket.

A vádlott elfutott a helyszínről, de egy fél óra múlva már két testvérével érkezett vissza, és azt kiabálta a családnak, hogy menjenek ki hozzájuk, azonban ők bezárkóztak és értesítették a rendőrséget.

A sértett férfi a fején és a hátán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, magánlaksértés és könnyű testi sértés vétség miatt nem terjesztett elő hatályos magánindítványt.

A vádlott által az utcán a sértettel szemben tanúsított erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartás alkalmas volt arra, hogy az ott tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – aki jelen cselekményét korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el – börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott, valamint indítványt tett a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtására.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek