Karácsony anno… – Régi családi fotókat vár…

A Kecskeméti Katona József Múzeum régi, karácsonyi, családi fotók gyűjtésébe kezdett. Kíváncsiak, milyenek voltak az egyes családok évtizedekkel ezelőtt a karácsonyok, hogyan néztek ki az ünnepi fenyők, és milyen díszekkel öltöztették fel a karácsonyfát. Ennek kapcsán az alább olvasható felhívást intézik a kecskemétiek felé.

KARÁCSONY ANNO…

A karácsony talán mindenki számára a legszebb ünnep, hisz megannyi, szívmelengető érzésünk és emlékünk kapcsolódik hozzá.  Így van ez már egy jó ideje, hiszen az első karácsonyfát már a 16. században felállították Németországban. Magyarországon elsőként Brunszvik Teréz grófnő tette ezt a Fejér megyei Martonvásáron lévő birtokán 1824-ben.

Utazzunk vissza együtt a múltba és hangolódjunk az ünnepre egy kis nosztalgiázással! Segítsenek nekünk ebben, mutassák meg, hogy az Önök családjában, hogyan nézett ki évtizedekkel ezelőtt az ajándékozó szeretet szimbóluma, a karácsonyfa, milyen díszekkel öltöztették fel a lakás ékét, az ünnepi fenyőt. Sok családban a fenyőfa beszerzésének folyamatához is érdekes történetek, pillanatok, kötődnek, amelyeket a fotóalbumok lapjai között megőrzött a családi emlékezet.

 

Forrás: hiros.hu


Hasonló cikkek