Karácsony Gergely a veszélyhelyzet utolsó napján tízmilliárd forint közpénzt költött el

Miközben a kormány ígéretének eleget téve a hét elején visszaadta a különleges felhatalmazást a parlamentnek, majd pedig azt Áder János köztársasági elnök szerdán aláírta, addig Karácsony Gergely balliberális főpolgármester – kihasználva a különleges jogrend utolsó napját – tízmilliárd forint sorsáról döntött egy személyben – írta meg pénteken az Origo.

Az internetes portál szerint bár a hazai és a nemzetközi baloldal, valamint annak sajtója diktatúravádakat megfogalmazva támadta a magyar kormányt a válságkezelés alatt, Karácsony Gergely most olyat tett, amivel rászolgált ezekre a rágalmakra – hangzott el az M1 Híradójában.

Szerdán ugyanis megjelent a főváros honlapján egy, a budapesti költségvetés módosításáról szóló főpolgármesteri rendelet. Ebből kiderül: Karácsony Gergely a veszélyhelyzet utolsó napján tízmilliárd forint közpénzt költött el, kihasználva, hogy a közgyűlés összehívása nélkül még egyedül dönthetett a kérdésben.

Miközben a főpolgármester folyamatosan pénzhiányra panaszkodik és a kormányt hibáztatja, amiért nem ad több pénzt a Lánchíd felújítására, addig a Karácsony-féle költségvetésmódosításban egymilliárd forintot különített el saját hivatalának felújítására.

Az M1 Híradója kereste a fővárosi önkormányzatot, hogy mi indokolta a gyors egyszemélyi döntést, de adásukig nem kaptak választ.

Forrás: M1/origo


Hasonló cikkek