Karácsony kirúgta keresztényellenes kollegáját

Békés Gáspár korábban úgy vélte, be kell tiltani a gyerekek megkeresztelését, de nem emiatt küldték el, ugyanis azóta egy miniszteren gúnyolodótt.

Próbaideje alatt megszűnt a munkaviszonya Békés Gáspárnak, a főpolgármesteri hivatal környezetügyi szakértőjének, aki a Magyar Nemzet szerint Varga Judit esetleges bebörtönzéséről szóló mémet osztott meg az interneten – tudta meg a Telex városházi forrásokból. A hírt a Városháza sajtóirodája először nem kommentálta a lapnak, majd megerősítette.

De nem csak emiatt volt baj Békéssel, ő volt az a blogger, aki nem tartja hősnek a Don-kanyarban elesett magyar katonákat, és betiltaná a gyerekek megkeresztelését. Ez utóbbi miatt a Kereszténydemokrata Néppárt is felszólalt a hétvégén, Békés eltávolítását követelve.

Békés egyébként a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott az általa készített a Varga-mém kapcsán, hogy szerinte a Varga Juditról feltett kérdés és az ehhez fűzött hashtag nem sugalmazza a börtönnel való fenyegetést, mindössze a nemzeti együttműködés rendszere utáni időkről szól.

Hozzátette, hogy szerinte a mém művészeti alkotásként értelmezendő, e szöveget is tartalmazó képek alapján nem lehet következtetni a posztoló politikai meggyőződésére. A bárki által öt perc alatt megalkotható, viccesnek szánt tartalommal kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy nem a csok igénybevételével átépített családi ház miatt kell börtönre számítania Varga Juditnak.

Előzőleg a Magyar Nemzetnek a Városháza sajtóirodája korábban úgy nyilatkozott hogy „nevezett személy 2020 decembere óta a városháza klímafőosztályának munkatársa”, „hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját”. Kitértek arra, hogy Békés Gáspárra köztisztviselőként is szigorúbb szabályok vonatkoznak, magánvéleményét és köztisztviselői munkáját elválasztania kötelezettség. Hozzátették: e kötelezettségre nevezettet a hivatal vezetése figyelmezteti. Úgy tűnik, ennél kicsit tovább is mentek.

A KDNP kedd este kiadott közleményében üdvözölte a döntést; mint írják, tiltakozásuk eredményre vezetett – írja a Telex.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek