Karácsonyi készülődés:  Advent harmadik vasárnapja

Az előző héten a karácsonyi várakozás lelkiségéről volt szó; most ahhoz szeretnénk ötleteket adni, hogyan emelhetjük a környezetünk és a magunk hangulatát.

A színeknek, illatoknak, fényeknek nem elhanyagolható szerepük van közérzetünk szempontjából. A piros, arany, ezüst és más csillogó díszek nem csupán az üzletek kirakataiban tűnnek fel, de otthonunkban és munkahelyünkön kitéve is jó érzéseket kelthetnek bennünk.

Kellemes illatot ad környezetünknek, ha egy narancsot teleszurkálunk szegfűszeggel, vagy egy tálkára fahéjat, szegfűszeget, diót szórunk, közepén pedig egy gyertyát égetünk.

A karácsonyi készülődéshez hozzátartozik a mézeskalács figura: a méz és a fahéj illata. Fokozhatjuk az érzést illatmécsesek meggyújtásával vagy a radiátorra helyezett narancshéjjal is.

Ezekhez a természetes illatosítókhoz könnyű hozzájutni és nincs más dolgunk, mint az orrunknak és lelkünknek kedves illatú gyümölcsöket, fűszereket társítani. Üvegben, tálban szépen elrendezve a szemünknek is kellemes látvány lesz mindez!

Az egyéb apróságok, karácsonyi díszítések ugyancsak sokkal közelebb vihetnek minket a Karácsony hangulatához: festékszóróval és kartonpapírral hópelyheket, Mikulás fejet vagy éppen angyalkákat varázsolhatunk ablakunkra (később lemoshatjuk), vagy üvegfesték és sablon segítségével festhetünk az ablakra csillagot, harangocskát. Ha van gyermekünk, együtt karácsonyi díszeket készíthetünk.

Természetesen a belső elmélyedés is szükséges: hallgassunk kellemes karácsonyi dalokat, és próbáljunk minél több nyugodt percet a családtagjainkkal beszélgetve eltölteni!

Tihanyi-Konda Szilvia

 

Kapcsolódó cikkeink:

Karácsonyi várakozás:  Advent második vasárnapja

Advent első vasárnapja az új egyházi év kezdete

 

Képek forrásai:

https://fthmb.tqn.com, http://s1.1zoom.me, https://cloud.lovinmalta.com


Hasonló cikkek