Karácsonyi készülődés Gyöngyösfalun

Szombathelytől 10 km-re a Gyöngyös patak mentén fekszik Gyöngyösfalu.  A több falu egyesítésével keletkezett apró település látványossága a Szent Márton tiszteletére épített templom, mely már a középkorban is itt állt.

 

– Hogyan készül a falu az ünnepekre?

– December 20-án egy kis karácsonyváró műsorral kedveskedtünk a falu lakóinak. Az iskolás gyermekek valamint a Szent Márton kórus közös munkájával egy kis ünnepséget terveztünk, egy kis forralt borral, teával és házi készítésű sütivel. – számolt be az ünneplésről a falu alpolgármestere, Debreceniné Imre Anita.

– Az egyedülállókat és időseket a most alakult civil szervezet, a Szőlőfürt egyesület segítségével kis karácsonyi csomaggal fogjuk meglepni december 24-én.

– Vannak egyéb közösségi terveik is?

– Igen. Tavaly egy hirtelen ötlet során meghívtuk az embereket a faluból, hogy aki egyedül van, nincs kivel ünnepelnie, az jöjjön el a közösségi házba, hozzon magával egy kis üveg pezsgőt és ott koccintunk egyet az újévre. Ez olyan jól sikerült, hogy 2016. Január 2-án is meg fogjuk tartani, szeretnénk ebből hagyományt teremteni.

– Milyen programok várhatóak az új évben?

– Februárban lesz egy jelmezes farsangi bál, korhatár nélkül, bárki eljöhet.

Márciusban az önkormányzat felköszönti a hölgyeket nőnap alkalmából.

Áprilisban lesz az első stációnk avatója, ami Szent Márton nevéhez kötődik. Itt az iskolások, óvodások is részt vesznek az ünnepben, ők fogják megrajzolni az életútját.

Természetesen nyáron a falunapok lesznek a fő programok, de egész évre tartogatunk meglepetéseket. Közösségi klubunkba minden hónapban meghívunk egy-egy vendéget, aki előadást tart.

– Mennyire voltak idén aktívak a falubeliek?

– A tavalyi és az idei évben az új vezetés megpróbált egyre több programot szervezni, és úgy veszem észre, hogy a fiatalok, idősek egyaránt nagyon örülnek ennek, összetartó, jókedvű, segítőkész, erős csapatot tudhatunk a magunkénak. Reméljük, hogy 2016-ban még az idei évnél is nagyobb létszámban vesznek részt a falu lakói a rendezvényeinken!

 

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)


Hasonló cikkek