Karácsonyi pénzt kapnak a nyugdíjasok

A nyugdíjas egyesület elnöke köszönetet mondott az önkormányzati támogatásért. Örömmel fogadták az idősek a karácsonyi ajándékot Kalocsán.

Hétfőn került postára a támogatás, a kézbesítők a pénzt két héten belül minden érintetthez eljuttatják. Az önkormányzat próbál hozzájárulni az idősek karácsonyi kiadásához, ezért 5000 forintot ad, a 65 évnél idősebb kalocsai lakosoknak.

Dr. Filvig Géza polgármester egyik választási ígérete az volt, hogy megemeli a karácsonyi pénzt, hiszen 2018-ban még csak 3000 Ft volt, tavaly december óta pedig ez az összeg 5000 Ft-ot jelent. A városi kasszában kifejezetten erre a célra elkülönített pénzt tart fent.

Németh Ferencné Márta, a Kalocsai Nyugdíjasok Egyesületének elnöke elmondta, biztos benne, hogy az egyedül élőknek és a kisnyugdíjasoknak nagyon sokat jelent ez az összeg, mivel nem mindenkinek van gyermeke, aki tud segíteni és sokaknál komoly problémát okoz a számlák kifizetése is. Nagyon örültek a pénznek, hiszen a járványügyi nehézségek miatt is szükségük volt rá.

Juhász Márta


Hasonló cikkek