Karácsonyi ünnepség és ételosztás a Vöröskeresztnél

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete évek óta megrendezi Miskolcon a Mindenki Karácsonya nevű programot. A Hajléktalanokat Gondozó Központjában ezúttal hetven hajléktalannak tették szebbé a karácsonyt.

Húslevessel, töltött káposztával, rántott hússal várták a rászorulókat, az átmeneti szállón élők pedig ünnepi műsorral készültek. Egy szép és tanulságos karácsonyi történetet adtak elő, ami egy férfiról szólt, akihez bármikor bemehettek a nehéz élethelyzetben lévő emberek kérni a segítségét, ő mindig szívesen segített.

 

Bejgli és teaosztás (PTV fotó: Vona Ildikó)

 

Természetesen a karácsonyi dalok sem hiányozhattak, ezekről egy avasi énekegyüttes gondoskodott. A műsort követően – az ünnepi vacsora elkészültéig – a Vöröskereszt munkatársai diós, mákos bejglivel és forró teával is megvendégelték az intézmény lakóit. Azok az emberek, akik itt élnek, nem rendelkeznek családdal, de számukra is fontos, hogy szeretetben töltsék a karácsonyt. A Vöröskereszt miskolci központjában több mint 200 hajléktalanról gondoskodnak a mindennapokban.

 

Készül az ünnepi asztal (PTV fotó: Vona Ildikó)

 

Szintén hagyománynak számít már a Szervezetnél a karácsonyi, közterületen történő meleg ételosztás. Most 200 adag gulyáslevest osztott szét a Vöröskereszt a rászorulók között. A hajléktalanok, kisnyugdíjasok, nagycsaládosok szaloncukrot és forró teát is kaptak. Ételosztás legközelebb december 29-én lesz, délelőtt 11.30-tól Miskolcon, a Sarolta utca és Soltész Nagy Kálmán utca közötti parkos területen.

 

Karácsonyi vacsora a “hajléktalan szállón”  (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek