Karambol – egy autóbusz és egy kamion ütközött Galánta és Diószeg között

A karambol következtében összeütközött egy IVECO tehergépkocsi és egy autóbusz szerdán reggel a Galánta és Diószeg közötti úton. A szerencsétlenül járt busz valószínűleg a dunaszerdahelyi autóbusz-közlekedési vállalat járműve. A karambolnak 3 súlyos-, és 6 könnyebb sérültje van. A buszsofőrt mentőhelikopter szállította a nyitrai kórházba.

Hat mentőegység vonult ki a helyszínre, köztük a légi mentők is. A tűzoltók szintén a helyszínre érkeztek. „Összesen 12 személyt láttak el és szállítottak kórházba, akik főként töréseket és zúzódásokat szenvedtek. Három személy súlyosan megsérült. A kórházba szállítás során mindannyian eszméletüknél voltak, az állapotuk stabil” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alena Krčová, a mentőszolgálat operatív központjának szóvivője.

A buszsofőrnek a lába és a medencéje sérült meg. A 45 éves sérültet a nyitrai egyetemi kórházba szállították mentőhelikopterrel.

A galántai rendőrség vizsgálja a baleset okait. „Gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés ügyében indult büntetőeljárás, folynak a kihallgatások. Csak felnőttek sérültek meg, a teherautó sofőrje nem szenvedett sérülést, és a buszon utazó iskolások sem, ők pótlóbusszal utaztak tovább” – tájékoztatott Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

A busz három utasa a roncsok közé szorult, a rendőrök emelték ki őket. Az autóbuszban mintegy 20 személy tartózkodott. Az autóbusz a karambol során lesodródott az útról. Rendőrségi pszichológusok és poszttraumás stressz kezelésével foglalkozó csapat is érkezett a helyszínre.

Forrás: bumm.sk

Nyitókép: Noviny.sk

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek