Karambolozott Miskolc Adventi Villamosa, de már ismét jár

Hétfőn este a Győri kapuban lévő Thököly utcánál keltett riadalmat a nagy csattanás, ami során egy BMW típusú személyautó összeütközött a belváros irányába tartó Adventi Villamossal.

Az Ifiház előtti kereszteződésnél a jármű vezetője úgy akart befordulni a Kőporos utca felé, hogy váratlanul balra kanyarodott és a villamos belehajtott az autó oldalába. A gépkocsiban utazó személyek közül egy fiatal nőt kellett a helyszínre érkező mentőknek ellátni, a villamos utasai között nem történt sérülés. Az anyagi kár viszont jelentős lett; különösen az autó kárpitja tört össze nagyon, a villamosnál csupán néhány horpadás és deformálódás történt.

Kandalló a villamos belsejében

Gyorsan sikerült kijavítani a külső zúzódásokat, így a miskolciak kedvenc járműve már ismét rója a síneket. Hétköznapi, szombati és vasárnapi menetrendjéről a Miskolci Közlekedési Vállalat honlapján, az mvkzrt.hu oldalon lehet előzetesen tájékozódni. Az Adventi Villamos december első vasárnapjától 2018. január 6-ig közlekedik a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth közötti szakaszon, felszállni rá érvényes jeggyel, bérlettel lehet.

Egy hangulatos sarok az ünnepi járművön

(Fotók: Vona Ildikó/ PTV)

Vélemény, hozzászólás?