Karantén alá helyezték egy trencséni üzem alkalmazottainak egyötödét

Egy trencséni üzem alkalmazottainak 1/5-t karantén alá helyezték, miután néhány dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett.

Szerdán tovább nőtt a pozitív esetek száma a Báni járásban is. Olyan kontaktszemélyekről – főleg hozzátartozókról – van szó, akik egy helyi cég COVID-19-pozitív dolgozóival érintkeztek. Az epidemiológusok időben meghozták a szükséges járványügyi intézkedéseket, és az alkalmazottakkal együtt a hozzátartozóikat is karantén alá helyezték.

A báni fertőzöttekkel kapcsolatba került kontaktszemélyek között voltak olyanok is, akik a trencséni üzemben dolgoznak. A koronavírus-tesztjük nekik is pozitív lett. Annak a termelőegységnek az alkalmazottait, ahol előfordultak pozitív esetek, karantén alá helyezték a velük egy háztartásban élő személyekkel együtt. Mindnyájukat RT – PCR metódussal fogják tesztelni. A karanténintézkedés a cég alkalmazottainak egyötödét érinti. A közegészségügyi hivatal ezenkívül elrendelte a gyár belső tereinek és külterületének, továbbá az alkalmazottakat szállító autóbuszok és a munkásszállók fertőtlenítését, utóbbit azért, mert az igazolt fertőzöttek között külföldi vendégmunkások is vannak.

A trencséni RÚVZ körzetében eddig 4 vállalat – egy báni, egy óturai, egy patvaróci és egy trencséni – alkalmazottait helyezték karantén alá. Račková elmondása szerint továbbra sem beszélhetünk a COVID-19 közösségi terjedéséről, a vírus terjedése lokális, körülhatárolható.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek