Karanténba került a szlovák tisztifőorvos és az egészségügyi miniszter

A járványügyi bizottság tagjaiként csütörtökön mindketten egy pozitívan tesztelt fertőzöttel töltötték a napot. Elővigyázatosságból most otthoni karanténba vonultak.

Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi minisztert kedden fogják tesztelni COVID-19-re. Vele együtt letesztelik a szakmai konzílium többi tagját is, akik az egészségügyi minisztérium fertőzött alkalmazottjával kapcsolatba kerültek.

Elmondása szerint egész idő alatt mindenkin szájmaszk volt, a termet pedig rendszeresen szellőztették. A miniszter az elkövetkező napokban otthonról fog dolgozni, keddi tesztelésének eredményéről tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

Ugyanez érvényes Ján Mikas országos tisztifőorvosra is, aki szintén várja saját COVID-19 tesztelését.

A hétvégi politikai vitaműsorokat követően Igor Matovičtól is megkérdezték, tesztelték-e már őt COVID-19-re. A kormányfő azt mondta, hogy az elmúlt hónapokban őt eddig még egyszer sem tesztelték, viszont ha véget ér a járvány, kollektívan az egész kormány COVID-19 vizsgálat alá vetik magukat.

Forrás: KÖRKÉP.SK


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek