Karbantartási csarnokot kap a tram-train

Időről időre beszámolunk a Szeged és Hódmezővásárhely között létrejött közlekedési rendszer alakulásáról: legújabb információink szerint épül a vasút-villamos karbantartócsarnoka is.

A hírt Lázár János, országgyűlési képviselő jelentette be közösségi oldalán, képeket is mellékelt hozzá. A 3000 négyzetméteres minden igényt kielégítő csarnokot a Napfény Városába, Szegedre telepítik. Erre azért van szükség, hogy a szerelvények folyamatosan működhessenek, azokat biztonságosan lehessen használni, és abban az esetben, ha hiba adódik, gyorsan és korszerűen végezhessék el a javításokat.

Folynak a csarnok építési munkái – Fotók: Lázár János

A csarnok építési munkái már javában zajlanak, a járművek tesztelése pedig töretlen, mióta az első prototípus januárban megérkezett.

Tram-train karbantartó csarnok építése Szeged
Jól halad az építkezés – Fotó: Lázár János

Az óta már a megyeszékhelyen is járt a szerelvény, és még két vasút-villamossal gazdagodott Magyarország. A negyedik június elején, az ötödik pedig júliusban várható. Ha mind megfelelően teljesítenek, akkor elindulhatnak „hivatalos” útjukra, immár utasokkal. Az első három tram-train tudomásunk szerint szeptemberben állhat forgalomba.  Összesen pedig tizenkét vasút-villamosa lesz Délkelet – Magyarországnak.

Fotó: Szegeder/Bálint András

Ahogy korábban megírtuk, a tram-train Szegeden az 1-es villamos vonalán közlekedik Szeged pályaudvartól Szeged-Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged-Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre. Ez által szeretnék megtartani a közösségi közlekedés versenyképességét és csökkenteni a környezeti terhelést. Mivel így összekötik a két település közötti vasút és villamos hálózatot, az utasok átszállásmentesen utazhatnak.

Farkas Cs. Tekla

 

 


Hasonló cikkek