Karikó Katalin gyújt gyertyát Szegeden

A megyeszékhely is készül az adventi időszakra. Az egyik gyertyát Karikó Katalin, a koronavírus elleni vakcina feltalálója gyújtja majd meg

Karikó Katalin méltán híres a koronavírus elleni oltás technológiájának megalkotásáról. Lapunk többször is beszámolt munkájáról és sikereiről. Miként arról is, hogy Szeged díszpolgárává választották. Ebből az apropóból gyújtja meg ő az utolsó gyertyát a város adventi koszorúján, melyet online közvetítenek majd. Ugyanis az esemény zártkörű lesz.

Az adventi koszorú négy gyertyáját egymás utáni sorrendben: Botka László, Knezevics Viktor, Szeged Pro Urbe díjazottja, Szabó Sándor, és Karikó Katalin gyújtja majd meg – számolt be róla a delmagyar.hu.

Habár Szegeden még az európai átlagot is meghaladja az átoltottság, az önkormányzat nem akar kockáztatni. Így az ünnepélyes adventi gyertyagyújtás idén nem lesz nyilvános. Személyesen nem, csak online válik követhetővé. Ezzel szeretnék megvédeni az emberek egészségét.

Úgy tudjuk, hogy a szokásos Széchenyi téri szilveszteri ünnepség is elmarad, viszont a Dóm téri karácsonyi vásárt megtartják a járványügyi intézkedések betartásával.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép illusztráció!

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek