Kárpátaljai ajándék donbászi gyerekeknek

Jelképértékű jótékonysági akciót szervezett a Kárpátaljai Magyar Ifjúságért Egyesület és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete.

A kárpátaljai fiatalok a kelet-ukrajnai konfliktus miatt nehéz körülmények között élő gyerekeknek küldtek ajándékcsomagokat.

Ezzel a kezdeményezéssel azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy nekünk, függetlenül attól, Ukrajna melyik régiójában lakunk, ugyanúgy fáj az, hogy Kelet-Ukrajnában háborús helyzet van, nehéz körülmények között kell boldogulniuk az ott élő embereknek. E kis ajándékkal üzenjük, hogy együttérzünk velük. Kívánunk számukra örömteli ünnepeket és legfőképpen azt, hogy béke legyen, és minden kisgyerek meg tudja élni a karácsony és az újév ünnepi hangulatát” – mondta el a Kárpáti Igaz Szó munkatársának Rezes József, a Kárpátaljai Magyar Ifjúságért Egyesület vezetője.

Az akcióhoz csatlakoztak a nagybégányi óvodások, akik 60 ajándékcsomagot állítottak össze. Magyarország Ungvári főkonzulátusa édességcsomagokkal járult hozzá a kezdeményezéshez.

Ha értékesnek ítéli a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek