Kárpátaljai sikerek a tállyai fesztiválon

A kárpátaljai TV21 Ungvár munkatársai több díjat is nyertek VII. Kulturális Filmek Fesztiválján.

Dr. Kövér László, az Országgyűlés Elnöke fővédnökségével, dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úr és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár úr védnökségével Tállyán VII. alkalommal megrendezett Kulturális Filmek Fesztiválján a határon túl élő magyar operatőrök, szerkesztők kisfilmjei versenyeztek. Összesen 24 alkotás került a zsűri elé.

A KISZó beszámolója szerint K. Debreceni Mihály és Bereczky Tamás Csitirió című munkája, mely Pál Lajos zenész, zenetanár életét dolgozza fel, különdíjban részesült.

A Matl Péter munkácsi szobrászművészt, a vereckei honfoglalási emlékmű alkotóját bemutató Úgy hívnak, hogy Péter-kő című portréfilmmel Debreceni Kamilla és Balla Béla harmadik helyezést érdemelte ki.

Az első helyet a Kovács Géza szerkesztő, Vass Tamás rendező és Bereczky Tamás operatőr által készített A reménytelenségből érkeztek… című alkotás nyerte. A rövidfilm Katona Viktória lelkészigazgató tevékenységén keresztül mutatja be a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon mindennapjait


Hasonló cikkek