Kárpátalján is segíti a járvány elleni védekezést a Karitász

Iskolát fertőtlenít a katolikus segélyszervezet.

Ózonos fertőtlenítéssel segíti a járvány elleni védekezést a Katolikus Karitász Kárpátalján. A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Tiszaújlakon a bölcsődét és óvodát, míg Munkácson a Szent József óvodát, továbbá a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot fertőtlenítették a karitász orvosmissziójának önkéntesei.

Hozzátették: a karitász harmadik alkalommal segítette a vírusmentesítést Kárpátalja köznevelési és oktatási intézményeiben. A járványmegelőzést az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága is támogatta.

Az elmúlt hetekben ózonos fertőtlenítést végeztek már Visk, Bustyaháza, Huszt, Nagyszőlős, Gyertyánliget és Bene óvodáiban, iskoláiban és egyházi közösségi tereiben, továbbá a beregszászi magyar színházban is – írták, megemlítve, hogy gumikesztyűk, kézfertőtlenítők és maszkok adományozásával is segítette a karitász az elmúlt hónapokban a védekezést Kárpátalján.

Kitértek arra is: az egyre nehezebb helyzetben élő lakosság körében különösen súlyos gondokkal küzdenek az egyedülálló idősek és a több gyermeket nevelők. A Katolikus Karitász ezért helyi csoportjain keresztül a nyugdíjasokat tartós élelmiszerrel, míg a várandósokat és csecsemőjüket gondozó édesanyákat babacsomaggal és bébiétellel támogatta az elmúlt hónapokban.

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek