Kárpitozott ágyak, természetes anyagok – fókuszban az új őszi trend

Bár még tart a meleg, már most érdemes a következő szezon lakberendezési trendjeire gondolni. A közeledő ősz és tél nemcsak a színek és az anyagok terén hoz változást, hanem a bútorok stílusában is. Bátran kövessük figyelemmel az új trendeket akkor is, ha nagyobb felújítás helyett csak kisebb változtatásokat tervezünk a lakásban. Tippjeinkkel könnyedén és egyszerűen alakíthatják át otthonukat a közelgő hűvösebb időszakra.

 

Ha ősz, akkor rusztikus stílus

A természetesség és annak hangulata a színeken kívül a felhasznált alapanyagokon is visszaköszön, amelyek közül most a fa és a laminált bútorlap a legmeghatározóbbak. Idén ősszel rusztikus stílusú bútorokkal varázsolhatjuk igazán otthonossá lakásunkat, amelyet – ahogy azt a tervezők tanácsolják – bátran egészítsünk ki fémmel vagy parafával.

rusztikus konyha

Terrakotta, szürke, rózsaszín

Az idei ősz meghatározó színeit két csoportra oszthatjuk: meleg és hideg árnyalatokra. A meleg színek között elsősorban a terrakotta dominál. Ez a trend már a 80-as években is hódított, ebben a szezonban pedig újra virágkorát éli. Bátran használható a teljes falfelületen, illetve kandallókon is.

Tökéletes kiegészítője lehet az olyan természetes alapanyagú bútordaraboknak is, mint a fa vagy a rattan. Ha a hidegebb árnyalatokat részesítjük előnyben, akkor idén ősszel a szürke, a pasztellrózsaszín és a púderkék a megfelelő választás.

Feltűnő kiegészítőkkel az őszi homály ellen

Lakás-kiegészítőkkel bármelyik helyiség feldobható. A megfelelő kiegészítők kevés anyagi ráfordítással is megváltoztathatják a szoba hangulatát és stílusát. Az idei ősz trendje egyértelműen az állótükör.

Az otthon melegét párnákkal, plédekkel, takarókkal tehetjük igazán teljessé. Ősszel válasszunk gyapjúból, pamutból, selyemből vagy viszkózból készült textíliákat és természetesen a feltűnő mintáktól sem kell ódzkodnunk.

A természetesség egy-egy jól megválasztott, narancsos árnyalatú virággal is fokozható. Az ún. élőfalak, vagyis vertikális kertek főleg kültéren ismertek, de a belső térben is gond nélkül elhelyezhetőek, így kiváló helyük lehet a nappaliban is.

Képek: mabyt.hu,www.meuble-cuisine.net, http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk


Hasonló cikkek