Kásler: Rendkívüli tanév ért véget

Olyan rendkívüli tanév ér most véget, amely megmutatta a magyar iskolarendszer legnemesebb értékeit és hagyományait – tette közzé szerdai Facebook-bejegyzésében az emberi erőforrások minisztere

Kásler Miklós azt írta, hogy több mint egymillió magyar diáknak veszi kezdetét a nyári szünet szerdán. Rendkívüli tanév ér véget, amely alatt „embert próbáló kihívásokkal szembesültek ifjaink és az őket tanító pedagógusok”. A koronavírus-járvány azonban megmutatta a magyar iskolarendszer, a tanulók és tanítók „legnemesebb értékeit és hagyományait, ami által együttesen képesek voltak sikerrel venni a digitális átállás próbatételeit” – közölte.

Az iskolák az online tér nyújtotta lehetőségek kihasználásával megőrizték intézményeik és ezáltal az egész ország működőképességét. A köznevelés ezzel a helytállással hozzájárult a járvány harmadik hullámának letöréséhez és sok ezer magyar ember életének megmentéséhez – fogalmazott.

Kásler bejegyzésében megköszönte a pedagógusok és a tanulók egész éves munkáját, azt kívánva, hogy szeptembertől újra a megszokott módon láthassák viszont egymást.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek