Kassa megye oltóközpontjában sok a szabad időpont

Kassa megye nagy kapacitású oltóközpontjában e héten is folytatják a COVID elleni vakcinák  beadását. Ehhez újabb 8 ezer adag AstraZeneca és 3 ezer adag Moderna érkezett a megyébe. A rimaszombati oltóközpont szintén kinyitotta kapuit.

Április 7-étől oltanak először Moderna vakcinával, amelyet a 60 éven felüliek kaphatják meg. Ez az oltóanyag, összetételét illetően leginkább a Pfizer oltóanyaghoz hasonló, hatékonysága pedig mintegy 94 százalékos. Ennek ellenére kedd reggelig mindössze 170 ember jelentkezett a Modernával történő oltásra. Ezért a megye első embere, Trnka  arra kéri a lakosokat, hogy minél előbb regisztráljanak az Osztrovszkij utcai oltóközpontba, hiszen  minden érdeklődőt szeretnének mihamarabb beoltani. Ráadásul az ún. várólistájára bárki korhatár nélkül bejelentkezhet.

Amennyiben egy adott napon maradnak szabad időpontok,akkor a várólistáról hívnak be regisztrált jelentkezőket. Rastislav Trnka javasolja, hogy a tapasztalatok szerint az újabb regisztrációt követően az érdeklődők hamarabb jutnak oltási időponthoz, így érdemes törölni és újra regisztrálnia annak, aki már régebb óta vár.

Kassa megye eddig 34 500 személyt oltott be, ezzel első helyen áll a nagy kapacitású oltópontok között.

Besztercebánya megye eredetileg március 12-re tűzte ki a rimaszombati oltóközpont beindítását, de a vakcinahiány miatt csaknem egy hónapos csúszás lépett fel. A megye alelnöke ugyanakkor rámutatott, hogy az oltási kapacitás már most meghaladja a heti 11 ezer adagot, és szükség esetén akár heti 55 ezerre, illetve napi 16 órás üzemeltetés mellett akár heti 110 ezerre is növelhető. A megyei oltóközpontokba érkező oltóanyagok száma viszont mindössze átlagban 5000 darab hetente.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: TASR, ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek