Kate Winslet szerint is elkerülhető lett volna DiCaprio halála

Amint abbahagyta az ember a zokogást a Titanic megtekintése után, és ismét tisztán tudott gondolkodni, egy nagyon is gyakorlatias kérdés merülhetett fel benne a film végével kapcsolatban: miért is kellett Jacknek meghalnia, amikor simán elfért volna Rose mellett az ajtón?! 

A rajongókat nem hagyta nyugodni a probléma, így végül James Cameron is megszólalt, aki szerint kettejük súlya alatt már nem tudott volna a víz felszínén maradni az ajtó.

A rendező szavait először a Mythbusters című, elterjedt tévhitek eloszlatásával foglalkozó tévéműsor cáfolta meg, most pedig Kate Winslet ismerte el Jimmy Kimmel esti show-műsorában, hogy szerinte is elfértek volna mindketten a jeges vízen lebegő ajtón.

DiCaprio figurája halálának persze az a valódi oka, hogy egy romantikus drámáról van szó, és így lehetett a legnagyobb érzelmi hatást kicsikarni a nézőkből.

Amikor egy 2012-es interjúban szembesítették Cameront a problémával, azzal ütötte el a dolgot, hogy mindjárt felhívja Shakespeare-t, és megkérdezi, miért kellett Romeónak és Júliának meghalnia. .

Ők meghaltak, mi sírtunk…

 

(Nyitókép: Illusztráció)


Hasonló cikkek