Szlovákia újabb segélyt nyújt Ukrajnának

Szlovákia 4,41 millió euró értékben további katonai felszerelést biztosít Ukrajnának. A segélyt a szlovák kormány vasárnapi rendkívüli ülésén hagyta jóvá.

Ez egy reakció Eduard Heger (OĽaNO) szlovák miniszterelnök szombat (február 26.) esti telefonbeszélgetésére Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. „Megkérdeztem tőle, hogyan tud még Szlovákia segíteni. Az ukrán katonák kezdenek kifogyni a lőszerből, ezért azonnal felhívtam a kormányt, hogy mielőbb reagálhassunk a megkeresésre” – mondta a szlovák miniszterelnök.

Szlovákia védelmi minisztere, Jaroslav Naď (OĽaNO) kifejtette, hogy vasárnap jóváhagyták, hogy újabb lőszereket szállítsanak Ukrajnába, Szlovákia a fegyveres erők raktáraiból tudja biztosítani ezt.

A tárcavezető rámutatott, Szlovákia katonai felszereléssel támogatja Ukrajnát, azonban a háborúban nem vesz részt, vagyis katonákat nem küld sehova. Szerinte Ukrajnának bármely országból joga van katonai felszerelést és lőszert vásárolni „Nagyon ügyelünk arra, hogy senki ne mondhassa azt, hogy katonailag beavatkoztunk ebbe a konfliktusba. Nagyon ügyelünk arra, hogy ne adjunk ürügyet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek arra, hogy ezt a ‚háborús őrületet‘ más országokra is kiterjessze” – mondta a miniszter.

Szombaton a szlovák kormány katonai felszerelés formájában csaknem 11 millió eurós segélyt hagyott jóvá Ukrajnának.

Forrás: parameter.sk

Fotó: TASR

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek