A szlovák Katonai Hírszerző Szolgálat volt igazgatójának holttestére bukkantak

Peter Bučka fára felakasztott holttestére találták rá egy kőfejtőnél, Dévény közelében kedden délután. A rendőrség gyilkosság ügyében nyomoz. Naď és Mikulec is reagált a hírre.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) vizsgálja Peter Bučka halálának körülményeit, a gyanú szerint gyilkosság áldozata lett a szlovák Katonai Hírszerző Szolgálat (VSS) egykori igazgatója – erősítette meg a TASR-nek Andrea Dobiášová, az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársa. „Megerősíthetjük, hogy a NAKA előre megfontolt gyilkosság ügyében nyomoz. Boncolást rendeltek el” – közölte Dobiášová.

A férfi holttestére a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat egyik kőfejtőjénél, Dévény (Devín) közelében bukkantak. A noviny.sk szerint a férfi holttestére egy kutyasétáltató bukkant rá kedden 16:00 óra körül.

A helyszínre érkeztek a NAKA nyomozói és Daniel Lipšic különleges ügyész is. Ez arra utalhat, hogy nem öngyilkosságról lehet szó. A helyszínelő orvos több mint 6 órán keresztül tartózkodott a helyszínen.

Bučka 1998 és 1999 között töltötte be a a Katonai Hírszerző Szolgálat igazgatói posztját.

Roman Mikulec belügyminiszter szerint egyelőre korai gyilkosságról beszélni.

Forrás: tasr, noviny.sk, bumm.sk

Fotó: Archívum

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek