Katonák is támogatják a szentesi csarnokot

Egyre szélesedik a korábban kigyulladt szentesi sportcsarnokért indult összefogás. A város szeretné mihamarabb helyreállítani az épületet

Szentes is azok közé a települések közé tartozik Csongrád- Csanád megyében, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásra, sportra és az utánpótlásra is. Több sportegyesület számára adott otthont a város sportcsarnoka, amiben még tavaly év végén jelentős károk keletkeztek egy tűzeset miatt.

Lapunk is beszámolt az akkori helyzetről, és arról, hogy szinte rögtön gyűjtés indult a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok helyreállításáért. Civilek és szervezetek is adakoztak. Mostanra pedig már társadalmi jelentőségűvé vált az ügy. Katonák és a Szentes múzeuma is csatlakozott a jótékonysági sorozathoz.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület a város önkormányzata összefogásában szervezett jótékonysági futással járult hozzá az adománygyűjtéshez. A kezdeményezések célként tűzték ki  az újjáépítésre szánt összeg egy részének összegyűjtését és a sporteszközök pótlását is.

A Koszta József Múzeum pedig egy kiállítást rendezett, mely az “Új remény” címet viseli. A látogatók a sportcsarnok történetébe nyerhetnek betekintést. A kiállítás megnyitóján Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Szabó Zoltán polgármester is nyilatkozott a delmagyar.hu-nak.

Innen értesültünk arról, hogy már tíz millió forint gyűlt össze. Bár a károkhoz képest ez még csekély összeg, összefogás tekintetében nagy eredmény.

Aki teheti és szeretné a következő számlaszámon támogathatja a szentesi sportcsarnok ügyét:a következő: 11735043-15726920-05980000.

A további fejleményekről és az újjáépítésről természetesen értesítjük olvasóinkat később.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Majzik Attila (delmagyar.hu)

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek