Kátyúkat javítanak Algyőn

Sok lakos és átutazó örömére végre felújítják Algyő egyik legforgalmasabb és legkátyúsabb útját. Van remény a biztonságos közlekedésre!

Nagyon sok megkeresés, figyelmeztetés, kérés érkezett Algyő település önkormányzatához, hogy az egyik legforgalmasabb szakasz, a Farki réti út, szinte járhatatlanul kátyús. Csak nagyon lassan, óvatosan lehet rajta közlekedni, viszont sokan még így is veszélyesnek érezték. Ezért lépéseket kellett tenni.

De az ügy nem volt olyan egyszerű, mert az út karbantartása, felügyelete nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik. Így értesíteni kellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársait. Szerencsére gyorsan foglalkozni kezdtek a helyzettel, és elkezdték az előkészítő munkákat.

A kátyúzás után, ősszel, új útburkolatot is kap a szakasz. Most kb. egy kilométernyi utat javítanak meg, de később még legalább ugyanennyit kezelésbe vesznek majd, hogy minden problémát elhárítsanak.

A hírről Mórnál Áron, községvezető tájékoztatta a delmagyar.-hu-t. A településen tehát elindult a feljavítások fokozata.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Hasonló cikkek