Kazinczy-emlékérmet kapott egy somorjai diáklány

Idén is megrendezték a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny 55. Kárpát-medencei országos döntőjét, amelyet ezúttal az online térben szerveztek meg

Az országos döntőbe a határon túli magyar iskolákból is érkeztek jelentkezések, a Komáromi járásból és a Dunaszerdahelyi járásból is. A verseny két fordulóból állt, az első alkalommal a szabadon választott szöveget kellett felolvasniuk időre a versenyzőknek, következőre pedig a még nem ismert, a szervezők által választott kötelező szöveget kellett felolvasniuk a diákoknak és egy óra alatt elküldeniük a felvételt. A harmadik, vagyis a fogalmazás résztől idén eltekintettek a szervezők.

A somorjai Madách Imre Magyar Tannyelvű Gimnáziumot Greman Dorka, a hetedikes osztály tanulója képviselte, aki a zsűri értékelése alapján a gimnáziumi tanulók I. kategóriájában a legeredményesebb versenyzők közé került és Kazinczy-emlékéremben részesült. Dorka már a tavalyi évben is erőteljesen készült a versenyre a felkészítő tanárával, Szedlák Máriával, de akkor teljes mértékben lefújták a vetélkedőt. Úgy gondoltam, belevágok, hiszen nem akartam, hogy a sok idő és energia – amelyet a tavalyi évben belefektettünk – kárba vesszen. Nagyon meglepődtem, amikor Győrből elküldték az online verseny pontos menetének listáját és a diákok neveit, akik részt vesznek a vetélkedőn. Rengeteg tanuló jelentkezett, sokan voltak Erdélyből és Kárpátaljáról, de Felvidéket is öten képviseltük. Meghökkentett, hogy ennyi embert érdekelt a verseny, ráadásul annyian voltunk, hogy két kategóriát kellett indítani a középiskolások számára” – nyilatkozta Greman Dorka. Számára a személyes jelenlét nagyon hiányzott, és a fogalmazást is szívesen megírta volna, mert ilyenkor megoszthatja a véleményét másokkal.

A Szép Magyar Beszéd versenyen csak a legjobb 35 nyerheti el a Kazinczy-emlékérmet, ebben pedig Dorka is benne volt.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk

Fotó: Greman Dorka


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek