Kecskemét: Jótékonysági futás

Közel ötszázan futottak Kecskeméten, a jótékonysági Violin Maratonon

Ötödik alkalommal rendezték meg a Violin Maratont Kecskeméten, a jótékonysági futás bevételéből a Kodály Iskola szakközépiskolás növendékeinek szakmai fejlődését, hangszeres tanulmányait támogatják.

2017-ben indította útjára a mára már hagyományosnak mondható futóversenyt Juhász Ágnes, a Kodály Iskola hegedűművész-tanára, nem mellesleg sokszoros Ironman és triatlon bajnok. Fő motivációja az volt, hogy segítsék a Kodály Iskola szakközépiskolás növendékeinek szakmai fejlődését, hangszeres tanulmányait, főleg azokat a tehetséges diákokat, akik anyagi okok miatt egyébként nem lenne lehetőségük kiutazni egy külföldi kurzusra, versenyre, megvenni egy új, jobb hangszert. A verseny teljes bevételét minden alkalommal az ő támogatásukra fordítják, idén sincs ez másként (tavaly a járvány miatt elmaradt a Violin).

A verseny a nemes cél mellett is összekapcsolódik a zenével és Kodály Zoltánnal. Az útvonalon ezúttal is több helyszínen klasszikus zene csendült fel, megadva a futóknak a ritmust. A mezőny a Kodály Iskolától indul, majd a belvárosban tettek egy, kettő vagy öt kört az indulók, attól függően, hogy öt vagy tíz kilométeres, esetleg félmaratoni távra neveztek. Előzetesen közel 380-an jelentkeztek, de a helyszínen is lehetett még regisztrálni, így a résztvevők száma ötszáz körül lehetett. A futók között ott volt dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is. A legfiatalabb induló a hatéves Leiner Zsejke volt, a mezőnyben szép számmal láttuk az ötvenes-hatvanas korosztály tagjait is. A legszínesebb résztvevő egy rózsaszín-szivárványos unikornisos jelmezbe öltözött fiatalember volt, aki mint elárulta, egy elvesztett fogadás miatt vállalta az extrém felszerelésben való futást. Több kerekesszékes is teljesítette a vállalt távot, egy apuka pedig gyermekét babakocsiban tolva. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Ha tetszenek a tudósítások és hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek