Kecskeméten is elindult a 93. Ünnepi Könyvhét

Csütörtökön Kecskeméten is  elstartolt a 93. Ünnepi Könyvhét, melynek megnyitóját a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban, könyvbemutatóval összekötve tartották.

Bujdosóné dr. Dani Erzsébet könyvtárigazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester nyitotta meg.

Köszöntőjében röviden végigtekintett a könyvhét történetén, majd könyvbarátként az olvasáshoz való személyes viszonyáról szólt. A megnyitót követően Veres Attila The Black Maybe című regényét mutatták be, a szerzővel Sepsi László beszélgetett. A neves horrorszerző új könyve először angol nyelven jelent meg Észak-Amerikában, itthon ősszel lesz olvasható. A szombatig tartó programsorozat keretében számos könyvbemutatón vehetnek részt az olvasás szerelmesei, valamint kiadványvásár, villámcsődület, dedikálás és könyvkiadók, antikváriumok sátrai várják a bibliofil közönséget. A könyvhét vendége lesz többek között Egressy Zoltán, Varga ÉKatona József könyvtárva, Albert Csilla. Murinai Angéla és Dolák-Saly Róbert. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek